Skûtsjesilen Friesland

skutsjesillen
skutsjesillen3
skutsjesillen4
skutsjesillen2
zeiltocht_friesland

Skûtsjezeilen in Friesland bij Varend Friesland

Heeft u altijd zelf al eens willen zeilen op een skûtsje? Of bent u op zoek naar een leuk bedrijfsuitje met teambuilding aspecten? Kom dan een middag of dag zeilen op één van de traditionele skûtjes van Varend Friesland!

We bieden zeiltochten onder begeleiding van 2 schippers over het Sneekermeer en andere meren in Midden Friesland. Voor 8 tot 100 personen. Vanuit de sfeervolle haven verzorgen we zeilarrangementen met authentieke skûtsjes.

Geïntereseerd in onze vaartochten?         Neem contact op

Een hele dag zeilen; actief aan roer of de fok. Ervaar welke krachten er op de zeilen staan en hoe zo’n groot schip naar jou luistert. Zeilen, verhalen over vroeger, lekkere lunch, koffie met oranjekoek en aan het eind voldaan een beerenburgje. Dit kan in combinatie met vergaderen, fietsen, kaatsen, een lekkere barbecue en eventueel een overnachting. Vraag een offerte voor een bedrijfsuitje, familiedag, vriendendag of anderszins.

We hebben alvast een paar arrangementen samengesteld. ‘Zoutepoel arrangement’ : Een middagarrangement waarbij u een middag gaat zeilen en de dag afsluit met een barbecue. ‘Sneekermeer arrangement’: een hele dag het water op met een lekkere lunch en Fries suikerbrood. Eventueel uit te breiden met een diner bij een lokaal restaurant in Terherne of een gezellige barbecue. Bekijk alle informatie over deze twee arrangementen op de pagina Arrangementen.

Extra Zomervaarten (dit zijn vaartochten waar u bij op kunt stappen):

  • Van mei t/m augustus kunt u meevaren met zeilpraam “Brânizer”.
  • De “Brânizer” vaart dan elke woensdagmiddag van 15.00-17.30 uur
  • Prijs € 23,75 p.p. Kinderen t/m 12 jaar € 11,50
  • Opgave via de mail (info@terhernehaven.nl) of telefoon 0566-652707
  • De tocht gaat door bij minimaal 6 personen aanmelding.
  • Om teleurstelling te voorkomen; je dient je altijd van te voren aan te melden.

U  vaart vanuit de Klassieke Schepenhaven in Terherne.

Havenresort Terherne is een haven met een havenkwartier midden in het dorp Terherne. Bij Havenresort Terherne liggen authentieke, historische schepen met rondom vakantiewoningen en vergaderruimten. U kunt hier terecht voor weekend, midweek, vakantie. In de haven bent u welkom op passantenplaats met uw eigen schip.

Veelgestelde vragen:

Is de opstap altijd in Terherne, of kunnen wij ook elders opstappen?
Opstap is in principe bij Terherne Haven maar op verzoek kunnen wij ook elders starten. Er worden dan wel voorvaarkosten in rekening gebracht.

Is er zeilkleding aan boord?
Ja, voor alle varensgasten hebben wij zeilkleding mee aan boord.

Kunnen wij ook ergens aanleggen voor een lunchpauze?
Ja, dat kan. U kunt ergens aan wal gaan om te lunchen maar wij kunnen ook een lunch mee aan boord nemen.